Jaaa, daar zijn we weer! Terug van weggeweest met een volle bak aan energie!
Oh, wat heb ik er zin in om jullie weer lekker mee te nemen in de inzichten die de afgelopen maanden gekomen zijn en alles wat er nog in mijn lichaam zit aan inspiratie, lekker omhoog te laten borrelen!

Vandaag deel ik iets wat jullie ongetwijfeld gaan herkennen in de een of andere vorm!
En dat is kleding kopen….

Kleding

Bijna 9 maanden lang liep ik alleen in zwangerschapskleding. Na de geboorte van onze dochter herstelde ik weliswaar snel en goed, er bleef echter ook een extra laagje uitgerekte huid op de buik over. Dat betekende dat ik geen haast had om mijn gewone kleren weer te dragen. Ik had geen zin om me te confronteren met het feit dat ik móest gaan winkelen voor nieuwe kleding. Veel normale kleding zat nog in verhuisdozen (had hen immers toch niet nodig tijdens de verhuizing vlak voor mijn bevalling), dus alles doorpassen om te zien wat er weg kan, kon ik lekker voor me uitschuiven.
Twee weken geleden was ik het echter zat dat ik geen fatsoenlijke broek meer kon vinden in mijn kast en in dozen.

Confrontatie

En dus moest ik er aan geloven: de confrontatie met mijn veranderde lichaam. Niet de confrontatie met mijn plus size maat, want die is zo goed als gelijk als voor mijn zwangerschap en zover ben ik ondertussen al wel een tijdje. Wel de confrontatie dat kleding die me voorheen super stond, me nu niet meer staat, omdat mijn buik groter is gebleven.

Hoewel ik mijn directieleden (zo noem ik de stemmen in mijn achterhoofd regelmatig, ;-)) steeds vaker naar de achterbank verplaats, is het voor mij echt een proces om die grotere buik te accepteren én er trots op te zijn. Trots, want ik heb immers wel 2 prachtkinderen in deze buik mogen dragen! Maar goed, die trots is dus nog wel een dingetje…..

Regulier versus Plus Size

Uiteindelijk ben ik vorige week toen ik nog een klein half uurtje over had, nog snel even een kledingwinkel in gerend waar ze voorheen een plus collectie hadden. Keyword: VOORHEEN. De dames waren erg vriendelijk en dachten graag in mijn haast met me mee. Kwamen met broeken die een maat te klein waren, maar die groot leken te vallen. Er waren nog een aantal sale artikelen die doorliepen tot en met maat xxl, dus ook daar nog wat van mee gepikt. Al met al ging ik zonder te passen (wel even gecheckt of ik het terug kon brengen, ;-)) met 8 stuks kleding weer de deur uit. De dames hadden me nog wel als tip meegegeven dat er nu een speciale plus winkel van hun merk was binnen Breda, dus als de kleding niet paste, dan kon ik het daar alsnog proberen?

Oh, dat über vervelende gevoel wat er tijdens dat kleine half uur toch woelde in mijn binnenste: voelen dat de kleding die ik ging kopen, niet ging passen, me ergens vaag realiseren dat ik toch ging kopen, omdat ik de lieve dames niet wilde teleurstellen, pffff…. Het was een behoorlijk slangennest binnenin, J.

’s Avonds thuis begon het grote passen…. Kennen jullie dit ook? Als je meerdere kledingstukken hebt die je moet passen, dat je met de eerste die je aan doet, al weet of het een succesvolle match gaat zijn met alles? Ik heb dat in ieder geval al meer dan eens mee gemaakt. En ik denk dat je al kan raden welke kant deze keer op ging: de retourkant…. Het paste allemaal, weliswaar strak, maar het zat simpelweg niet mooi. Ik ben er ondertussen van overtuigd dat dit al in de winkel is begonnen toen ik de kleding kocht vanuit een gevoel van moeten i.p.v. mogen. Simpelweg gedoemd te mislukken, J.

Plus Size winkelen

Omdat ik echter weiger kleding in mijn kast te hebben waarvan ik weet dat ik het nooit ga dragen, sleepte ik mezelf afgelopen vrijdag alsnog naar de plus winkel van deze keten. Het was opnieuw 32 graden buiten en ik zocht bewust de airco op tijdens de heetste uren van de dag, J. Het begon redelijk stroef met de dame aangaande de retouren, maar het werd gelukkig al snel beter. Een aantal dingen uitgezocht en mezelf gedwongen daar te passen. Het was heerlijk dat de pashokjes groot genoeg waren, ook daarin was Plus gedacht! De omstandigheden om te slagen werden met de minuut beter. Toch duurde het even voordat ik in de positieve mindset kwam, ondanks dat ik wel heel bewust keuzes maakte deze keer. Mijn directieleden hadden in het begin vrij spel. ‘Moet je die buik nu zien.’ ‘Zal ik me ooit nog aantrekkelijk voelen in kleding?’

Keerpunt

Het keerpunt kwam toen ik een combinatie aantrok die in mijn ogen van enige durf sprak. Het feit dat er nog genoeg exemplaren hingen, onderschreef die durf in mijn ogen alleen maar meer. Dames hadden de kleding immers laten hangen….
Ik ben benieuwd! Zou jij het aandurven om een strakke rok met blauwe zebra’s en van dezelfde kleur blauw een luchtige top met vloeiende zebralijnen te dragen?

En je er écht goed in te voelen? Ik hoop uit de grond van mijn hart dat het antwoord daar ja op is!!!
Ik vond het in ieder geval best weer even spannend, durfde het uiteindelijk wel aan en was blij verrast door het blijde gevoel wat ik ervan kreeg!

Kracht en mindset

Ik voelde toen de omslag komen, de directie ging naar de achterbank en de dames in de winkel die volop met me mee aan het denken en zoeken waren, hadden er ook lol in. Mijn kracht die weigert genoegen te nemen met iets wat het net niet helemaal is, stond op en achter elkaar door ging driekwart van hetgeen ik reeds gepast had, retour de winkel in.

Doordat ik er anders in kwam te staan, kwamen de verkoopsters in een andere mindset te staan en kwamen er ineens kledingstukken naar voren die we allemaal voorbij gelopen waren. GE-WEL-DIG om te zien wat een positieve energie dan teweeg kan brengen. Bij mezelf én bij anderen! Van nietszeggende kleding naar kleding waarmee ik een statement kan maken: heerlijk, heerlijk, heerlijk!

JIPPIE!!!

Uiteindelijk ben ik 2,5uur aan het passen geweest en ging ik de deur uit met een volle tas kleding (en nog allemaal in de sale ook! ;-)) waar ik oprecht blij van werd. Ook manlief zag het overgrote verschil tussen 2 dagen eerder en die avond: hier stond weer een vrouw die weliswaar aan het stoeien is met haar veranderde lichaam, maar wel weer het vertrouwen had dat ze er goed uit zag! Jippie!!!!

Veel liefs,

Wilma

Herken jij dit nou ook? Zou jij wel wat hulp kunnen gebruiken bij het omdraaien van negatieve naar positieve gedachten? Stuur me dan een pb of reageer via deze knop, dan neem ik zo snel mogelijk contact met je op!